Αυτά που θέλω να σου πω #1

dgounari 7 Ιουνίου, 2019

Σε βλέπω να κουβαλάς την τσάντα σου καθώς φεύγεις και προσπαθώ να σταματήσω το χρόνο. Προσπαθώ να σκεφτώ πως περνάνε οι στιγμές τόσο γρήγορα και πάλι τελείωσε μια ακόμη σχολική χρονιά. Ψηλώνεις και βαραίνει και η τσάντα. Σκέφτομαι την πλατούλα σου. Τι βάρος κουβαλάς κάθε μέρα! Πόσο έχω προβληματιστεί για αυτό το βάρος που σηκώνεις, γι’ αυτό σου προτείνω και τη τσάντα με ροδάκια…
Το ξέρω ότι μεγαλώνεις και οι τσάντες με ροδάκια δεν είναι για μεγάλα παιδιά … Αλλά νομίζω ότι όσο και να μεγαλώνεις πάντα θα σκέφτομαι αυτό το βάρος. Σήμερα έχεις Ιστορία και σου αρέσει πολύ. Ναι το ξέρω, μου το έχεις ξαναπεί ότι το βιβλίο της Ιστορίας αν και το μεγαλύτερο είναι το πιο ελαφρύ. Σχετικό μέγεθος τελικά το βάρος στην πλάτη …
Και μετά σκέφτομαι τη δική μου πλάτη … Σηκώνω κι εγώ βάρη και δεν μου αρέσει, όπως μάλλον ούτε εσένα. Θα ήθελα πολύ να μην κουβαλάω κάτι στην πλάτη μου. Έτσι θα σε αγκάλιαζα πιο συχνά, θα παίζαμε πιο πολύ, θα διασκεδάζαμε αληθινά. Σκέφτομαι να ψάξω κάτι με ροδάκια κι εγώ να με ανακουφίσει.
Όταν δεν κουβαλάμε κάτι στην πλάτη μας και οι δύο είμαστε πολύ ξέγνοιαστοι…Κάποια μέρα, σκέφτομαι να πετάξω αυτά που κουβαλάω όπως κάνεις εσύ όταν επιστρέφεις από το σχολείο … Ωραία θα ήταν!
Όσο το σκέφτομαι, νομίζω ότι χρειάζεται να ενδυναμώσουμε τις πλάτες μας. Να τις ξεκουράζουμε, να τις γυμνάζουμε και να τις φροντίζουμε. Σήμερα το βράδυ θα σε χαϊδέψω στην πλατούλα σου και θα ξεκουράσω τη δική μου.
Ελπίζω τώρα το καλοκαίρι να κάνουμε καλή δουλειά και οι δύο … είναι ευκαιρία … !