Σεμινάριο: Έκθεση σε οθόνες

dgounari 8 Ιανουαρίου, 2021

Έκθεση σε οθόνες:  Αναγνωρίζοντας την πρόκληση / ευκαιρία

Η τηλεκπαίδευση έφερε στην συζήτηση των γονιών μια αγωνία που υπήρχε πάντα και αφορά στην χρήση και έκθεση των οθονών.  Από τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα μιας on line σχολικής συνάντησης έως την διασκέδαση με ένα βιντεοπαιχνίδι ή την παρακολούθηση ενός αγαπημένου παιδικού, προσπαθούμε να διαχειριστούμε τη διάρκεια και τα όρια.

– Υπάρχει κι αν ναι, ποια είναι η ενδεδειγμένη έκθεση σε οθόνες;

– Πως μπορούμε να προστατέψουμε το παιδί από τις αρνητικές συνέπειες της έκθεσης;

-Πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα θετικά των τεχνολογικών μέσω στην ανάπτυξη των παιδιών;

-Με ποιο τρόπο μπορούμε με αυτοπεποίθηση να υποστηρίξουμε αυτή την ενασχόληση και πως μπορεί να ωφελήσει την συναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξη  του παιδιού;

Το σεμινάριο έχει ενημερωτικό αλλά και βιωματικό χαρακτήρα. Θα ενημερωθούμε για τις συνέπειες της υπερέκθεσης σε οθόνες και θα επισημάνουμε με ποιο τρόπο η ενεργή συμμετοχή μας και η συνειδητή παρουσία μας στην αλληλεπίδραση και στη σχέση μας με τα παιδιά μπορεί να αποτελεί το κρίσιμο αντίβαρο.

Το σεμινάριο θα συντονίσει η Δήμητρα Γούναρη, PCI Certified Parent Coach®, Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια γονέων από την Attachment Parenting International και επίσημη συνεργάτης του δικτύου της Attachment Parenting Hellas

Η συνάντηση θα γίνει διαδικτυακά (μέσω της πλατφόρμας zoom) και οι θέσεις θα είναι περιορισμένες.

Ημερομηνία: Σάββατο, 23 Ιανουαρίου και ώρα 11.00 πμ

Διάρκεια: 2 ώρες

Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο τηλ. 6942292749 και στο email parentcoach@dgounari.com. Πληροφορίες για το κόστος στα ίδια στοιχεία επικοινωνίας.