αυτά που θέλω να σου πω

Αυτά που θέλω να σου πω #38

dgounari 14 Φεβρουαρίου, 2021

“Χιονίζει σήμερα. Τι ωραία ησυχία που έχει όταν πέφτει χιόνι. Αλλάζει ο ήχος στην ατμόσφαιρα. Έτσι συμβαίνει μάλλον τον τελευταίο καιρό, αλλάζουν οι ήχοι. Μέσα από τόσο πόνo, σαν να καθαρίζει ο αέρας. Τόσο πόνο…

Είσαι μικρός για να σου πω τι συμβαίνει. Μακάρι να μπορούσα. Πόσοι άνθρωποι σε φροντίζουν χωρίς να το ξέρεις, χωρίς να το ξέρουν. Φροντίζουν το παρόν και το μέλλον σου. Να μπορείς να σταθείς σαν άνθρωπος απέναντι σε ανθρώπους, χωρίς φόβους και εξουσιολαγνείες.

Το ξέρω αυτό το τέρας. Το έχουμε ζήσει. Κάποιοι τυχεροί το έχουμε αντιμετωπίσει και κάποιοι ξυπνάμε μέσα μας, κάτι τέτοιες ήσυχες άσπρες νύχτες, δύσκολες κραυγές. Δικές μας κραυγές. (Σσσσσσ…θα ξυπνήσεις το παιδί!)

Πόσο θάρρος έχουν αυτοί οι άνθρωποι…Μακάρι να τους μοιάσω, μακάρι να τους μοιάσεις.

Αυτό να ξέρεις μέσα μου το αναζητώ πιο πολύ. Να προστατεύεις εσένα, ναι … αλλά και τους άλλους. Να υπερασπίζεσαι και να διεκδικείς, όχι μόνο για σένα. Τι νόημα έχει μόνο για σένα κάτι;

Συνταγή για ήρωα ζητας; Θα μου πεις, και με το δίκιο σου…

Ήρωα … ναι! Όχι σαν τους δικούς σου, που κόβουν κεφάλια από τέρατα και αντιμετωπίζουν δράκους. Από τους ήρωες που σώζουν κάθε μέρα τον κόσμο με μία μικρή πράξης ειλικρίνειας, σεβασμού και αγάπης.

Τώρα που το ξανασκέφτομαι … κόβουν κεφάλια από τέρατα και αντιμετωπίζουν δράκους. Σαν τους δικούς σου…!”
#αυτά_που_θέλω_να_σου_πω