αυτά που θέλω να σου πω

Αυτά που θέλω να σου πω #54

dgounari 1 Ιανουαρίου, 2022

Δεν μπορεί να πιστεύεις ακόμα στον Άη Βασίλη…

Το χαρτί περιτυλίγματος ήταν το ίδιο που τυλίξαμε όλα τα δώρα, το σελοτέιπ ήταν το δικό σου το χρωματιστό που έχεις στην κασετίνα σου. Σε όλα κοντοστάθηκες αλλά σε όλα είχες έτοιμη την απάντηση.

– Μάλλον πήρε το δικό μας γιατί ξέχασε να το τυλίξει!
– Δεν έχω μόνο εγώ τέτοιο σελοτέιπ!

Κι όμως. Κλείνουν τα μάτια σου στην αγκαλιά μου και προσπαθώ να σκεφτώ τι είναι αυτό που κάνει αυτή την πίστη τόσο δυνατή. Αδιαπραγμάτευτη η βεβαιότητα της υπάρξης ενός προσώπου που φέρνει δώρα.

Μέχρι και τη συνεργασία με εταιρίες κούριερ μου έφερες ως επιχείρημα όταν σε ρώτησα πως προλαβαίνει να τα στείλει όλα την ίδια στιγμή. Μπορείς να σκεφτείς τα πιο απίθανα, αρκεί να μην κλονιστεί η βεβαιότητα. Μην ταρακουνηθεί η πίστη.

Πόσο ζηλεύω αυτή την βεβαιότητα. Πόσο θα ήθελα να πιστεύεις στην αγάπη μου και αποδοχή μου με τον ίδιο τρόπο. Θα μου πεις βέβαια, ο Άη Βασίλης ένα ραντεβού δίνει και είναι πάντα συνεπής. Εγώ; Είμαι το ίδιο συνεπής στην αποδοχή μου για σένα; Μάλλον όχι…

Όμως ξέρεις κάτι; Τώρα που σε κοιτώ,νιώθω αυτή την βεβαιότητα ότι ήρθες στον κόσμο να δώσεις φως και όσο και να με τρομάζει ξέρω ότι σύντομα θα έρθει η μέρα που θα σε περιμένω παραμονή πρωτοχρονιάς, μισοκοιμισμένη στον καναπέ, να μπαίνεις σπίτι για να βεβαιωθώ ότι γύρισες.

Όπως εσύ τον περιμένεις κάθε χρόνο.

Καλά κάνεις και πιστεύεις στον Άη Βασίλη. Αυτή η πίστη και η βεβαιότητα στην γενναιοδωρία και την αποδοχή που δεν χρειάζεται αποδείξεις παρά μόνο συναισθήματα, είναι σπουδαία.

Μακάρι να προσπαθήσω να σε αποδεχτώ κι εγώ και να πιστέψω σε σένα με αυτή την βεβαιότητα που δεν ζητά τίποτα προκαταβολικά. Όπως εσύ τον Άη Βασίλη!

Έτσι να με αγαπώ και να με προσμένω. Έτσι να σε αποδέχομαι και να σε φροντίζω! Καλή μας χρονιά!