Γονεικές προκλήσεις

«Αισθάνομαι ότι χάνω τον έλεγχο…» , «Δεν με ακούει ποτέ…», «Αισθάνομαι εξάντληση και οι αντοχές μου έχουν τελειώσει..», «Δεν διαβάζει και ανησυχώ…», «Νομίζω ότι έχουμε χάσει τα όρια…», «Δεν αντέχω άλλο…» «Δεν μπορώ να λέω άλλο 500 φορές το ίδιο πράγμα…»

Ξέρω πόσο δύσκολο είναι. Υπάρχουν στιγμές που όλοι οι γονείς αισθανόμαστε το ίδιο. Θυμάμαι τον εαυτό μου το πρώτο καιρό ως μητέρα, να διαβάζω άρθρα με μανία και να κοιμάμαι πάνω στο κινητό από εξάντληση. Είναι μεγάλη ευθύνη να μεγαλώνεις ένα παιδί και είναι τεράστιες οι πιέσεις που δέχονται οι γονείς στην καθημερινότητά τους.

Και πάντα να αναρωτιόμαστε: «Είμαι καλός γονιός; Τι θα έπρεπε να κάνω διαφορετικά;» και άλλα ερωτηματικά που δεν τελειώνουν ποτέ. Και όσο πιέζουμε να θάψουμε αυτούς τους προβληματισμούς τόσο ξεπετιούνται άναρχα και εμποδίζουν να ζήσουμε το παρόν μαζί με το παιδί μας και να ευχαριστηθούμε τις στιγμές μαζί τους.

Και όσο μεγαλώνουν τα παιδιά, οι προβληματισμοί αλλάζουν και εμείς νιώθουμε αβοήθητοι και μόνοι. Ξέρω πως είναι.

Μπορώ να σταθώ δίπλα σου σε αυτή τη διαδρομή και να σε υποστηρίξω να έρθεις ένα βήμα πιο κοντά σε αυτό που θέλεις για το γονεικό σου ρόλο…