Για μένα

Είμαι η Δήμητρα και είμαι μητέρα ενός εφτάχρονου αγοριού και μίας σχεδόν 2 ετών κόρης. Ο ρόλος μου ως γονέας έφερε σπουδαίες αλλαγές με κυριότερη τη βαθιά μου θέληση να στηρίξω τους γονείς σε αυτό τον τόσο σπουδαίο ρόλο.

Το 2015, το δικό μου ταξίδι ως γονιός ξεκίνησε και όλα άλλαξαν…

Ξεκίνησα να διαβάζω για τα αναπτυξιακά στάδια των παιδιών και συνέχισα να διαβάζω κι άλλο, και μετά μιλούσα γι αυτά που διάβαζα με άλλους -ες , φίλους – ες, γνωστούς – ες και καταλάβαινα ότι τους υποστήριζα. Παρακολούθησα σεμινάρια, ομιλίες, εκπαιδευτικά προγράμματα και στο τέλος κατάλαβα ότι μάλλον βρήκα αυτό ήθελα να κάνω στη ζωή μου…

Ολοκλήρωσα με επιτυχία το πρόγραμμα εκπαίδευσης στο Parent Coaching Institute (PCI) σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Pacific University of Seattle  και είμαι πιστοποιημένη Parent Coach ( PCI Certified Parent Coach® ) και πιστοποιημένη Attachment Parenting Educator από το Attachment Parenting International.

Για μένα, το να υποστηρίζω γονείς και να τους ενδυναμώνω είναι ένα κομμάτι μιας αλυσίδας για την αλλαγή που θέλουμε στη ζωή μας και στην κοινωνία μας.

Κάνοντας μια τεράστια στροφή στα επαγγελματικά μου το 2018 (πολιτική ανάλυση και κοινωνική έρευνα σε ινστιτούτα, φορείς και εταιρειες για 14 χρόνια και πλεον υποστήριξη γονέων) απέκτησα τη δύναμη που δεν γνώριζα ότι είχα. Ερασιτέχνης μαραθωνοδρόμος, μ’ αρέσει να μοιράζομαι και να χωράω συναισθήματα. Τον τελευταίο χρόνο πέρα απο τις συνεδρίες με γονείς, προσπαθώ να φέρω τη γονεικότητα στο εταιρικό περιβάλλον με φροντίδα και σεβασμό στις ανάγκες των εργαζόμενων γονέων. Λατρεύω το διάβασμα, να μαθαίνω και έχω ένα κουτί πρώτων βοηθειών με πράγματα που μου φέρνουν χαρά και γλυκές αναμνήσεις ενώ αισθάνομαι άνετα να μιλάω για τις ιδέες μου σε κόσμο. Το τελευταίο χρόνο δοκιμάζω την ακαδημαική πορεία ως υποψήφια διδάκτορας (Θέμα: Πως επηρρεάζει η γονεική σχέση τη μεταβίβαση πολιτικών στάσεων και κοινωνικών αξιών).